2018-10-10

Tradiční hospodský guláš, na kterém si pochutná celá rodina

Hovězí maso na guláš      500 g
Cibule                               500 g
Sádlo                                3 lžíce
Sladká mletá paprika      2 lžíce
Česnek                             4 stroužky
Mletý nebo drcený kmín  1 lžička
Rajský protlak                 1 balení
Sůl a pepř                        dle chuti
Majoránka                       1 lžíce
Voda na podlévání

1. Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. V hrnci nechte rozpustit sádlo, přidejte cibuli a smažte ji do zlatova. Přidejte sladkou papriku a rychle promíchejte, aby nezhořkla.
2. K této směsi přidejte maso nakrájené na kostičky, které opečete z každé strany. Pořád vše míchejte, aby se vám maso nepřipálilo. Jakmile je maso opečené, osolte ho a opepřete.
3. Přidejte rajský protlak, promíchejte a přidejte asi 2 dl vody. Následně přidejte kmín, česnek a guláš vařte při nízké teplotě.
4. Guláš nechte vařit a občas jej promíchejte. Postupně přidávejte vodu, avšak po malých doušcích.
5. Přibližně po hodině a půl zkuste maso, zda je již měkké. Přidejte rozemletou majoránku a ještě dalších 10 minut vařte. 
6. Nezapomínejte na to, že guláš není potřeba zahušťovat, o jeho hustou konzistenci se postará cibule.
7. Guláš podávejte s knedlíkem nebo čerstvým pečivem a nakrájenou cibulkou. 

Zdroj: https://www.jenzeny.cz/recepty/tradicni-hospodsky-gulas-na-kterem-si-pochutna-cela-rodina

No comments:

Post a Comment