Hovězí maso na guláš 500 g
Cibule
500 g
Sádlo
3 lžíce
Sladká mletá paprika 2 lžíce
Česnek
4 stroužky
Mletý nebo drcený kmín
1 lžička
Rajský protlak
1 balení
Sůl a pepř dle chuti
Majoránka
1 lžíce
Voda na podlévání
1.
Cibuli očistěte a nakrájejte
najemno. V hrnci nechte rozpustit sádlo, přidejte cibuli a smažte ji do
zlatova. Přidejte sladkou papriku a rychle promíchejte, aby nezhořkla.
2.
K této směsi přidejte maso
nakrájené na kostičky, které opečete z každé strany. Pořád vše míchejte,
aby se vám maso nepřipálilo. Jakmile je maso opečené, osolte ho a
opepřete.
3.
Přidejte rajský protlak, promíchejte a přidejte asi 2 dl vody. Následně přidejte kmín, česnek a guláš vařte při nízké teplotě.
4.
Guláš nechte vařit a občas jej promíchejte. Postupně přidávejte vodu, avšak po malých doušcích.
5.
Přibližně po hodině a půl zkuste maso, zda je již měkké. Přidejte rozemletou majoránku a ještě dalších 10 minut vařte.
6.
Nezapomínejte na to, že guláš není potřeba zahušťovat, o jeho hustou konzistenci se postará cibule.
7.
Guláš podávejte s knedlíkem nebo čerstvým pečivem a nakrájenou cibulkou.
Zdroj: https://www.jenzeny.cz/recepty/tradicni-hospodsky-gulas-na-kterem-si-pochutna-cela-rodina
Zdroj: https://www.jenzeny.cz/recepty/tradicni-hospodsky-gulas-na-kterem-si-pochutna-cela-rodina
No comments:
Post a Comment